Yayın Tarihi: 28 Mayıs 2024 10:22
 ~ Son Güncelleme: 28 Mayıs 2024 18:51
read.ReadTime

Lezzetin sırrı: Heves, heyecan, hayal

Diyarbakır tarihine ve yeme içme kültürüne ışık tutan ‘Amida’nın Sofrası’ kitabının ardından ‘Amida’nın Ruhu’ da Aras Yayıncılık’tan çıktı. Rober Koptaş’ın yayına hazırladığı, Vedat Ozan’ın sunuşuyla başlayan kitap, Erkin Ön’ün fotoğraflarıyla ve elbette Silva Özyerli’nin akıcı dili, tarifleri ve hafızasıyla okuru bir zaman, mekân ve lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Biz de Agos’ta Silva Özyerli’yle buluştuk ve Diyarbakır’daki çocukluk anılarından gezilerindeki likörlük meyve keşiflerine kadar, likör gibi bir söyleşi yaptık.
Resmi Büyüt
Lezzetin sırrı: Heves, heyecan, hayal
Sliva Özyerli (FOTO: Berge Arabian)
Sayfa Başına Git