‘Kayıp Tatların İzinde: Renkler, kokular, hikâyeler’
|
|
‘İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri’ kitabının yazarı Sula Bozis ve İstanbul’da yemek kültürünün başrolünü oynayan ‘balık’, üzerine yazılarıyla tanınan gazeteci Tan Morgül, İstanbul’a özgü kaybolmaya yüz tutmuş tatların ve beslendikleri kültürün izlerini sürüyor.
Söyleşide Sula Bozis ve Tan Morgül, 20. yüzyılın ikinci yarısından küçük bir İstanbul panoraması resmederken, çokkültürlü İstanbul mutfağını, yemek geleneklerini ve günlük hayatlarını kendi tanıklıkları üzerinden paylaşılacaklar.
Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri - Masal Yıllarımın Mutfağı kitabının yazarı Sula Bozis ile yemek kültürü üzerine yazılarıyla tanınan gazeteci Tan Morgül’ün bir araya geleceği söyleşi, 21 Ocak Pazartesi günü, saat 18.30’da Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (ANAMED) gerçekleşecek.
Bilgi için: Tel: 0212 252 47 00 -503


